Verkeerd Matras

Wat gebeurt er, als je slaapt op een te hard matras of een bedbodem, die zich niet of nauwelijks aanpast aan het matras?

Ongemerkt liggen veel mensen in een verkeerde slaaphouding. Wel staan ze vaak stijf, stram en met rugpijn, hoofdpijn en nekpijn op.
Maar hoe komt men in de verkeerde slaaphouding?

Rugligging

Als het matras te hard is en de heupen en billen kunnen niet wegzakken in het matras, ligt men in rugligging vaak met een holle rug. (Je kunt er gemakkelijk de arm ondersteken, dit betekent, geen steun voor de onderrug)  Hierdoor kan het bekken niet kantelen, waardoor de tussenwervelschijven tegen elkaar gedrukt worden. Dit geeft spanning i.p.v. ontspanning, waardoor men meer gaat draaien. Veel draaien belemmerd de diepe slaap. De diepe slaap is belangrijk, omdat in de diepe slaap het herstel plaats vindt van de inspanningen overdag.

Zijligging

Te hard matras

Als het matras te hard is  kunnen de schouders en heup niet wegzakken in het matras, ligt men in zijligging met de schouder naar voren gedraaid en ontstaat er een knik in de heup. Deze druk op de schouder en de heup zorgt ervoor dat je veel gaat draaien en veel draaien belemmerd de diepe slaap. De diepe slaap is belangrijk, omdat in de diepe slaap het herstel plaats vindt van de inspanningen overdag.

Let op

Mannen hebben meestal weinig tot geen heupen. Zeker bij lange mannen is het wel belangrijk, dat de matras niet te zacht is. In de zijligging is het wel belangrijk, dat de schouders (zeker bij mannen) goed in de matras kunnen wegzakken. (Schouderzone) Kiest een man toch voor een zachter matras, let dan vooral op de bedbodem. Meestal hebben vrouwen brede bekken of heupen.
De ruggenwervel komt nooit recht te liggen, als deze heupen geen ruimte krijgen in de matras.

Te zachte matras

 

Als het matras te zacht is en men heeft een slechte bedbodem, zoals:

  • Gaatjes bodem
  • Spiraal
  • Niet verende of 42 lats bedbodem
  • Een niet verende boxspring, Krijgt men sneller kuilvorming met als resultaat geen ondersteuning voor het matras en voor je lichaam.

 

Wat zijn goede bedbodems?

Een goede bedbodem is een boxpring, bestaande uit 7 zone pocketveren, waarbij elke pocket individueel het lichaam ondersteunt, of een verende en kantelbare lattenbodem, waarbij de latten over de gehele breedte veren en kantelen en in hoogte kunnen worden aangepast aan uw lichaam.

Onze conclusie

Maak vandaag nog een afspraak met een van onze vestigingen in Arnhem en Elst.

Kies altijd voor het juiste advies maar nog belangrijker voor een goede ondersteunende matras en verende, ergonomische (aan het lichaam aangepaste) lattenbodem of boxspring.

Goedkope bodems werken niet en verkorten de levensduur van uw matras.

 

Onze oplossing

Door te kiezen voor de Perzona Matras en de Swissflex lattenbodem schept u voor uzelf een slaapklimaat dat veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.

Perzona Matras

Gelukkig hoef je niet langer te kiezen tussen de goede ondersteuning van een pocketvering of een drukverlagend matras.  Een Perzona matras is een combinatie van een pocketvering en drukverlagend matras. Eigenlijk  combineert  Perzona het beste van alle matrassoorten in één matras: het hybride matras.

Swissflex lattenbodem

Bij Swissflex vindt u hoogwaardige slaapsystemen voor een gezonde nachtrust. Matrassen en lattenbodems vormen de basisproducten van ons Zwitserse kwaliteitsmerk. 

Liever persoonlijk advies?

Nekpijn.nl is een onderdeel van onze winkels Slaapspecialist Topslapen gevestigd in Arnhem en Elst.
In de webshop vind je een gedeelte van ons complete assortiment van onze winkels.
Ben je toe aan een lekker bed en wil je liever bij ons langskomen voor persoonlijke advies?

Maak dan een afspraak bij éen van onze vestigingen!

Contact