Nekpijn na het slapen

spanningshoofdpijn door kaakgewricht

Nekpijn na het slapen

Nekpijn na het slapen is een veel voorkomend probleem. Vaak ontstaat het doordat er een langere periode een verkeerde houding wordt aangenomen in bed. Nekpijn kan het dagelijkse leven erg beïnvloeden, door bijvoorbeeld moeite te hebben om je nek te bewegen en vaak last te hebben van hoofdpijn. Dit is natuurlijk erg vervelend, daarom is het belangrijk om hier wat aan te doen en geen nekpijn na het slapen meer te hebben.

Hoe pak je die nekpijn na het slapen aan?

Het belangrijkste om je nekpijn aan te pakken is te beginnen om een goed hoofdkussen te gebruiken. Veel mensen gebruiken een verkeerd hoofdkussen waardoor de nek een verkeerde positie aanneemt, door bijvoorbeeld te hoog of te laag te liggen met de nek. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat de nek in een rechte lijn komt te liggen met de wervelkolom. Hierdoor wordt de nek en het hoofd optimaal ondersteund, waardoor de nekspieren kunnen ontspannen en jij zonder nekpijn wakker kan worden.

Het juiste kussen kiezen

Er zijn enorm veel soorten kussen tegenwoordig, maar wat zijn nou goede nek-ondersteunende kussens? Wij hebben hieronder een aantal kussens opgesomd met een uitleg per kussen erbij.

Kapok kussens

Deze kussens gemaakt van natuurlijke materialen, zorgen voor goede verkoeling en kunnen goed vocht opnemen. Deze kussens zijn ideaal voor personen die het snel warm krijgen. Voor personen die op hun zij liggen kan het zijn dat het kussen te weinig ondersteuning aan de nek geeft.

Traagschuim kussens

Het traagschuim kussen is al jaren verkrijgbaar, hierdoor zijn er inmiddels vele verschillende afmetingen en varianten beschikbaar. Dit kussen zorgt voor een goede ondersteuning aan de nek. Een groot voordeel is dat het traagschuim hoofdkussen drukverlagend werkt, hierdoor ontstaat er minder druk op het hoofd en nek. Een nadeel is dat de kussens vaak warm aanvoelen en een mindere goede vochtregulatie hebben.

Kussens met een nekrol

Een nekrol kussen is ontworpen om een optimale ondersteuning aan de nek te geven tijdens het slapen. De kussens zijn meestal gevuld met; natuurlatex, traagschuim, synthetische bolletjes, wol bolletjes, of latex sticks. Afgedekt met bijvoorbeeld een royale dons laag voelen sommige als gewone kussens.
Het voordeel is dat er veel verschillende typen aanwezig zijn, hierdoor kan de best passende uitgekozen worden. Nadeel is dat de klant vaak niet precies weet welke nodig is, daarom  is het belangrijk je goed te laten adviseren, anders kiest men vaak de verkeerde.

Over ons

Voor de meeste mensen is het kiezen van de juiste kussen een moeilijke klus. Laat je daarom adviseren door ons, met onze jarenlange ervaring kunnen we persoonlijk advies op maat geven. Op deze manier weet u zeker dat u het best passende kussen zult vinden. Bel ons of Stuur een e-mail