Kussen tegen nekpijn

schouder nekpijnPijnlijke nek? Kies een kussen tegen nekpijn

Wakker worden met nekpijn, het is een veel voorkomende klacht bij zowel jonge als oudere mensen. Vooral als je er elke ochtend mee wakker wordt is dit erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken. De oorzaken van nekpijn kunnen verschillend zijn, maar de meest voorkomende oorzaak, is door een kussen dat niet goed is. In dit geval is een kussen tegen nekpijn een goede optie om aan te schaffen. Wij van nekpijn.nl hebben verschillende kussen die je hierbij kunnen helpen.

Kies een kussen tegen nekpijn

Om nekpijn te voorkomen en op te lossen kies je voor een hoofdkussen dat genoeg steun biedt. Op deze manier worden de nek en hoofd tijden het slapen optimaal ondersteund. Hierdoor komt er geen druk te staan op de nek en rugwervels en wordt je zonder pijn wakker.

Er zijn veel verschillende slaaphouding, en voor elke houding heb je een andere ondersteuning voor je nek nodig. Een zijslaper steunt tijdens het slapen veel op de schouder, waardoor er ruimte ontstaat tussen het hoofd en matras. Hierbij is het van belang om deze ruimte op te vullen. Dit kan in zijligging het beste met een stevig kussen dat niet te laag is. Een persoon die op zijn buik slaapt ligt met zijn hoofd opzij, de afstand van het hoofd naar matras is hierdoor lager. Daarom is hierbij een laag en zacht kussen meer toepasselijk. Voor een rugslaper is het weer een ander verhaal. Bij een rugslaper is je eigen postuur en de stevigheid van je matras belangrijk. Op basis hiervan kun je kijken welk kussen de beste oplossing is.

Over ons

Voor de meeste mensen is het kiezen van de juiste kussen een moeilijke klus. Laat je daarom adviseren door ons, met onze jarenlange ervaring kunnen we persoonlijk advies op maat geven. Op deze manier weet u zeker dat u het best passende kussen zult vinden. Bel 026-4422777 of stuur een mail naar topslapen@beddenspecialist.nl.