Twintig procent van de Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn

hoofdpijn

Twintig procent van de Nederlanders, dat is 1 op de 5, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn.

Eén van de meest bekende vormen van hoofdpijn is migraine. Migraine is door de Wereldgezondheids organisatie (WHO) geclassificeerd als 1 van de 12 meest invaliderende aandoeningen.

Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt tot veel ziekteverzuim. Migraine is echter goed te behandelen!
Een verkeerde slaaphouding leidt vaak niet alleen tot nekklachten, maar kan ook tot hoofdpijn leiden. Hoofdpijn ontstaat vaak door problemen in de bovenste nekwervels.
Amerikaanse schattingen lopen zelfs op tot 70%, d.w.z. dat in 7 van de 10 gevallen van hoofdpijn, deze veroorzaakt wordt door problemen in de nek. Deze klachten kunnen door een goed neksteun kussen en het gebruik van ,,mijn slaapmaatje”  worden verminderd/voorkomen en zorgen voor de oplossing bij buik- en 3/4 (halve buikligging).

Hoofdpijn Categorieen:

A: Spanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. De hoofdpijn is vaak het gevolg van spanningen, bijvoorbeeld thuis, op school of op het werk. Het kan ook komen door een verkeerde zithouding, werkhouding, slaaphouding of te weinig wisselen van houding door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms is er echter geen duidelijke reden aan te wijzen. Bijna iedereen heeft wel eens spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn kan soms een paar dagen aanhouden, maar het komt zelden voor dat iemand iedere dag last heeft van spanningshoofdpijn.

migraineB: Migraine is hoofdpijn die in aanvallen komt, soms midden in de nacht zodat u er wakker van wordt. De pijn zit aan één of aan beide zijden van uw hoofd. De pijn is hevig of bonzend en wordt erger bij inspanning. Meestal bent u ook misselijk, soms moet u zelfs overgeven. Fel licht en hard geluid worden slecht verdragen. Het liefst wilt u gewoon op bed liggen. Misschien ziet u een half uur tot een uur voor het begin van de migraine-aanval schitteringen, flitsen of golvende beelden, of voelt u tintelingen aan één kant van het lichaam. Een migraine-aanval kan 4 tot 72 uur duren, maar is meestal binnen één dag over. Sommige mensen hebben slechts af en toe een migraine-aanval, anderen hebben er regelmatig last van. Waarom de een zelden een aanval heeft en de ander heel vaak is niet bekend. Migraine ontstaat doordat de samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen tijdelijk verstoord raakt. Aanleg speelt hierbij een rol. Een aanval kan optreden na lang uitslapen of juist te kort slapen, na een nachtdienst of na stress. Meestal is er echter geen duidelijke aanleiding. Migraine komt bij vrouwen ongeveer driemaal zo vaak voor als bij mannen. Ongeveer 60% van de vrouwen met migraine brengt deze hoofdpijn in verband met de menstruele cyclus. (Bron: hoofdpijn.nl)

C: Clusterhoofdpijn is een bijzonder pijnlijke, maar zeldzame variant van migraine. Het komt bij mannen bijna vijf maal vaker voor dan bij vrouwen. Clusterhoofdpijn wordt gekenmerkt door aanvallen van hevige bonzende of stekende eenzijdige hoofdpijn. Een aanval komt meestal plotseling opzetten en verdwijnt binnen een paar uur. De aanvallen treden op in groepen (clusters) en kunnen variëren van twee per week tot meerdere per dag. Bepaalde factoren kunnen een aanval uitlokken, zoals alcohol, lange vliegreizen of verblijf op grote hoogte. Een cluster van aanvallen kan wel zes tot acht weken duren en kan worden gevolgd door tussenpozen van enkele maanden zonder hoofdpijn. De oorzaak van clusterhoofdpijn is grotendeels onbekend. Omdat de pijn zich concentreert in het gebied rond het oog, het gebied van de vijfde hersenzenuw (de nervus trigeminus), lijkt deze zenuw een grote rol te spelen in het ontstaan van clusterhoofdpijn. (Bron: Hoofdpijn.nl)

Door in de toekomst te gaan slapen met de Anti Nekpijn Pillow en het Slaapmaatjeschept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de hoofdpijn in de toekomst afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.