Goed kussen voor zijslapers

for u body kussen

De meeste mensen slapen op hun zij, vooral bij deze personen is het belangrijk dat ze een goed kussen hebben. Dit heeft ermee te maken dat wanneer je op je zij ligt, je nek extra ondersteuning nodig heeft. Maar wat is nou een goed kussen voor zijslapers? Wij van nekpijn.nl hebben een aantal kussens op een rijtje gezet.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goed kussen voor zijslapers?

Belangrijk is om een kussen te kiezen die de ruimte tussen je hoofd en matras goed opvult. Een te zacht kussen geeft geen ondersteuning waardoor je nek en hoofd te veel naar beneden ligt. Onbewust of bewust ga je tijdens het slapen je houding proberen te corrigeren door het kussen op te proppen. Echter, is dit een tijdelijke oplossing omdat na verloop van tijd de kussen weer te ver zal inzakken. Kies daarom een neksteun kussen die er voor zorgt dat je nek en rugwervels in een rechte lijn laat liggen.

Slaapposities voor zijslapers

Naast een goed kussen voor zijslapers zijn er ook verschillende manieren om in een goede positie te liggen. Zo is er een kussen die tussen de knieën gedaan kan worden, Het Slaapmaatje, dit zorgt ervoor dat de heupen op de juiste positie blijven. Net als bij de nek kan een onjuiste heup uitlijning zorgen dat je ruggengraat niet goed ligt. Een goed kniekussen moet net als een hoofdkussen ervoor zorgen dat het voldoende steun geeft. Maar moet hard genoeg zijn om niet helemaal in te deuken. Belangrijk is dat het gevuld wordt met gekaarde kapok. Dit geeft verkoeling tijdens de hete zomerdagen.

Over ons

Voor de meeste mensen is het kiezen voor een kussen voor zijslapers erg lastig. Laat je daarom adviseren door ons, met onze jarenlange ervaring kunnen we persoonlijk advies op maat geven. Op deze manier weet u zeker dat u het best passende kussen zult vinden. Bel 026-4422777 of stuur een mail naar topslapen@beddenspecialist.nl.