Goed hoofdkussen bij nekklachten

goed hoofdkussen bij nekklachten

Een slecht hoofdkussen zorgt voor te weinig of te veel steun aan je hoofd bij het slapen. Kies daarom voor een goed hoofdkussen bij nekklachten, op deze manier kun je nekklachten vermijden en uitgerust wakker worden. Wij van nekpijn.nl hebben diverse kussens in ons assortiment om je hierbij te helpen.

Veel mensen gebruiken nog een slecht hoofdkussen, waardoor ze in een verkeerde houding in slaap vallen. Hierdoor komen de nekwervels onder druk te staan en kunnen ze zakken. De ingezakte nek wervels geven een onregelmatige druk op de tussenwervelschijven. Het spierweefsel spant zich op deze manier de hele tijd aan, waardoor je s ochtends wakker wordt met een pijnlijke nek, en wellicht ook hoofdpijn. Om dit te voorkomen is een goed hoofdkussen bij nekklachten essentieel.

Het juiste hoofdkussen om nekklachten aan te pakken

Om nekklachten aan te pakken zal de wervelkolom in een natuurlijke positie gelegd moeten worden tijdens het slapen. Een juist hoofdkussen zorgt dat de nekklachten minder worden en dat het hoofd en nek goed ondersteund worden bij het slapen. Belangrijk hierbij is dat het kussen goed moet aansluiten bij je schouderbreedte. Ook moet de afstand van je schouder en nek overbruggen dat je hoofd in de verlengde horizontale as van je bekken ligt als je op je zij ligt. Een ander belangrijk punt waarop gelet moet worden is dat het hoofdgedeelte zacht genoeg is, zodat je hoofd voldoende ruimte krijgt om in een zijpositie te blijven liggen. Ook wanneer op de rug gelegen wordt, mag het kussen niet te veel druk geven op je achterhoofd. Wij van nekpijn.nl hebben diverse kussen tot ons beschikking die voldoen aan deze eisen.

Over ons

Voor de meeste mensen is het kiezen van de juiste kussen een moeilijke klus. Laat je daarom adviseren door ons, met onze jarenlange ervaring kunnen we persoonlijk advies op maat geven. Op deze manier weet u zeker dat u het best passende kussen zult vinden. Bel 026-4422777 of stuur een mail naar topslapen@beddenspecialist.nl.