whiplash en slapen

Whiplash en Slapen

whiplashVeel mensen met een whiplash hebben problemen met slapen.
Zowel het inslapen, maar ook het doorslapen is niet meer vanzelf sprekend.

Whiplash betekent letterlijk ‘zweepslag’ ofwel nek-verstuiking. Deze ontstaat door een plotselinge slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp. De meeste mensen lopen een whiplash op door een auto-ongeluk, maar ook een sportongeluk, bedrijfsongeval, misdrijf of gewoon een ongelukje thuis kunnen een whiplash veroorzaken. Door een whiplash kunnen de spieren, banden en gewrichten in de nek en schouders beschadigden. Bij een whiplash kan ook mild hersenletsel ontstaan.

Een Whiplash kan milde, maar ook hele ernstige gevolgen hebben.

Veel voorkomende gevolgen van whiplash:

Hoofdpijn en pijn in de nek of schouders, tintelingen in armen of handen, duizeligheid, misselijkheid en braken, vermoeidheid
vergeetachtigheid en concentratieproblemen, overgevoeligheid voor licht en geluid, dubbel en/of vaag zien, slikproblemen en slaapproblemen.
Soms maakt de ongemakkelijke houding waarin u moet slapen om geen pijn te hebben, het slapen moeilijk. Slaapgebrek veroorzaakt weer klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde concentratie, onzekerheid en irritatie.

Whiplash en slapen in de juiste houding.

Tijdens de slaap is het dus van wezenlijk belang dat de nek goed ondersteund wordt, zodat deze zo stabiel mogelijk ligt.
Slapen op de rug is uiteraard perfect, mits het hoofdkussen de juiste hoogte en ondersteuning heeft. Het Anti Nekpijn Kussen is er in diverse hoogtes en 2 stevigheden, zodat u lekker kunt slapen.

Tijdens het slapen op de zij slapen de meeste mensen met opgetrokken kniëen, de botjes van de kniëen gaan echter zeer doen en het bovenste been wordt naar voren geschoven. Hierbij kom je in de zo genoemde 3/4 slaappositie.
Anderen beginnen gelijk al in de 3/4 houding te slapen.
In beide gevallen kantelt het bovenlichaam naar voren, waardoor je half of zelfs helemaal op je buik komt te liggen.
Je kunt je wel voorstellen dat door deze draaiingen, je toch al pijnlijke nekspieren en gewrichten extra overbelast worden.

Door te gaan slapen met het Slaapmaatje en het Anti Nekpijn Kussen, slaap je automatisch op je zij in de meest ideale, ontspannen, maar toch ondersteunende houding.