Oorzaken nekpijn: ziekte van Bechterew

Bechterew en slecht slapen

BechterewDe ziekte van Bechterew is een gewrichts- ontsteking van de wervelkolom. Het eerste teken van de ziekte van Bechterew is vaak een ontsteking van de sacro-iliacale gewrichten (raakpunten van heiligbeen en darmbeen).

Buigzaamheid
De botten van de ruggengraat zijn door buigzame gewrichtsbanden aan elkaar verbonden, en worden van elkaar gescheiden door beschermende tussenwervelschijven, waardoor je kunt buigen en draaien. Door de ziekte van Bechterew vermindert de buigzaamheid van de ruggengraat. Dit kan uiteindelijk leiden tot volledige onbeweeglijkheid.
Daardoor zullen mensen met Bechterew moeilijk kunnen draaien en bewegen en slecht slapen.

Ontstekingen
Dit proces begint met ontsteking van het bot rond de randen van de sacro-iliacale gewrichten. Als de botbeschadiging een bepaalde grens heeft overschreden, gaat het lichaam rond het beschadigde gebied calcium afzetten. Deze calciumafzetting breidt zich uit naar de banden en schijven die tussen de wervels liggen, waardoor deze met elkaar vergroeien.

De ziekte van Bechterew is niet te genezen, maar met medicijnen, fysiotherapie en oefeningen kan je houding worden verbeterd en de pijn worden verminderd. Een eventuele operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vooraf met de dokter moeten worden besproken.
Door in de toekomst te gaan slapen met het ‘For-U-Body kussen‘ of de ‘Anti Nekpijn Pillow‘  en ‘Slaapmaatje‘  schept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.

Door te gaan slapen op een persoonlijk instelbare matras, zoals de Luchtgeveerde matras of de bodyform watermatras, kun je weer lekker liggen, zonder druk of knelpunten.
Ook de Superior matras geeft een optimale ondersteuning en is gemaakt van zacht en soepel 100% Natuurlatex, waardoor druk en knelpunten verminderen.

Wij hebben door jaren lange ervaring in de winkel en door al jaren veelvuldig samen te werken met een aantal revalidatie-centra, fysiotherapeuten en ziekenhuizen in Nederland veel kennis op gedaan over een aantal aandoeningen.

Door al deze kennis en praktijk ervaring, kunnen we wel stellen:

Wij kunnen de oorzaak niet weg nemen, maar u wel verlichting bij het liggen en slapen geven.

Wij hebben meerdere klanten met de ziekte Bechterew, die een ARP luchtgeveerde matras hebben gekocht en daar zeer veel baat bij hebben. Dit omdat de vergroeiing zijn weg kan vinden in het matras.