Goed slapen begint met een goed bed. Dat lijkt een open deur, maar veel mensen realiseren zich dat niet. Een nachtje of wat slechter slapen, ach, dat overkomt iedereen wel eens.

Maar wat nou als je steeds langer slechter slaapt?
Inslapen, doorslapen of ’s morgens veel te vroeg wakker worden?

Wat zijn de mogelijke oorzaken… en nog veel belangrijker, wat is er aan te doen?

Je wordt al langere tijd wakker met hoofdpijn, rugklachten of nekpijn, je gaat naar de huisarts, belandt bij de fysiotherapeut of slikt medicijnen. Het helpt soms even, maar het echte probleem wordt niet aangepakt, het blijft iedere keer terug komen.

In het ergste geval ga je liggen piekeren en tobben, waarom slaap ik zo slecht? Dat levert vaak veel stress op, waardoor je nog moeizamer slaapt. Je krijgt letterlijk een haat-liefde-verhouding met je bed.

Je ziet de echte oorzaak van je slaapproblemen vaak over het hoofd.

Wat wij van Topslapen belangrijk vinden is jezelf de volgende vragen te stellen:

*Hoe oud is mijn huidige slaapcomfort? (Bedbodem en matras)

*Heb ik een goed ondersteunend hoofdkussen?

*Lig ik in de juiste slaaphouding?

*Kan ik mijn schouder en heup voldoende in de matras kwijt?

* ervaar ik knel- en drukpunten op mijn huidige bed?

* Hoeveel uren per dag slaap ik eigenlijk?

* Gebruik ik het juiste bed-textiel en reinig ik dit regelmatig?

Al deze vragen zijn van levensbelang voor een goede nachtrust. Wij willen graag, dat je hierbij stil staat en natuurlijk adviseren wij je graag in een passend slaapcomfort afgestemd op jouw lichaam en jouw wensen.

Dit doen we aan de hand van de My Scan.
We maken een 3D- meting van jouw lichaam en houden hierbij rekening met jouw persoonlijke slaapvoorkeur en lichaamsbouw. Zo kunnen wij het matras en bed aanmeten wat het beste bij jou past.

Een slecht bed, hoofdkussen of verkeerde slaaphouding is namelijk eenvoudig op te lossen met het juiste slaapcomfort.

Ook behandelaars zien helaas vaak niet de relatie tussen lichamelijke klachten en een slecht matras, verkeerd hoofdkussen of foutieve slaaphouding.

Ook als er echte lichamelijke (medische) klachten zijn, is goed slapen van levensbelang, ook voor hen geldt… een goed slaapcomfort en goede slaaphouding zorgen voor een betere nachtrust!