Verkeerde slaaphouding

De meeste mensen, die ‘s ochtends gebroken wakker worden en al vaak vele jaren in een nek-belastende slaaphouding slapen, leggen geen verband tussen hun slaaphouding en het ontstaan van de klachten.

Slapen op de buik

Slapen op de buik is een van de meest belastende factoren voor de nek en moet absoluut worden vermeden. (Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen.) Omdat de spieren tijdens de diepe slaap maximaal ontspannen zijn en niet corrigerend optreden, rolt het hoofd c.q. het bovenlichaam tijdens de diepe slaap vanzelf naar een stabiele positie. Dit noemen wij ook wel de stabiele zijligging of de 3/4 houding. Men ligt half op de zij en half op de buik, hetgeen een verkeerde slaaphouding is.

Het kussen

Het kussen verandert echter niet, het hoofd wordt door het kussen tegengehouden en het bovenlichaam kantelt door de irritatie van de knieën naar voren, door deze draaiing ontstaat spanning in de nek en lage rug. De rugwervels staan dan tegen elkaar, waardoor er teveel spanning en torsie optreedt in de nek en onderrug en er minder ruimte wordt gecreëerd voor de tussenwervel schijven, waardoor een goede doorbloeding minder goed mogelijk is.
Deze positie is bijzonder ongunstig voor uw nek en rug en vaak de veroorzaker van hoofdpijn, nekklachten en rugpijn .

De twee belangrijkste oorzaken van verkeerd liggen

a. Het ontbreken van steun voor de bovenliggende arm

b. Irritatie van de knieën, waardoor een verkeerde lighouding ontstaat

Conclusies van de specialisten voor een goede slaap

1. Slaap op een goed passend neksteun kussen

2. Slaap in de juiste slaaphouding en slaap nooit meer op de buik

3. Lig zoveel mogelijk op de zij en voorkom de ¾ positie

De oplossing

De oplossing voor dit probleem is het leren slapen met het slaapmaatje, waardoor de ruggenwervels niet worden belast en het lichaam beter herstelt van de inspanningen overdag. Het is voor sommigen even wennen om te slapen met het slaapmaatje. Af en toe zult u hem verliezen, maar elke minuut dat u er wel mee slaapt, is winst.

Onze oplossing

Door in de toekomst te gaan slapen met de Anti Nekpijn Pillow en het Slaapmaatje schept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.

Anti Nekpijn Pillow

De natuurlatex van de Anti Nekpijn Pillow geeft je nek in elke houding de juiste ondersteuning, en is verkrijgbaar in 3 hoogtes, 2 stevigheden en 2 verschillende tijken.
De hoogte van het kussen is ook afhankelijk van de breedte van je schouders. Daardoor is er altijd een kussen dat bij jou past!

Slaapmaatje

Het slaapmaatje in de standaard lengte maat van 110 cm, wordt geleverd inclusief een bijpassende molton en katoenen sloop. Deze katoenen sloop is leverbaar in verschillende kleuren.

Liever persoonlijk nekpijn advies?

Nekpijn.nl is een onderdeel van onze winkels Slaapspecialist Turkesteen in Veenendaal en Slaapspecialist Den Herder in Harderwijk.
In de webshop vind je een gedeelte van ons complete assortiment van onze winkels.
Ben je toe aan een lekker bed en wil je liever bij ons langskomen voor persoonlijke advies?

Maak dan een afspraak bij één van onze vestigingen!

Onze vestigingen

Den Herder Harderwijk

Turkesteen Veenendaal