Artritis/Artrose

Als iemand last heeft van gewrichtspijn, dan is dat aan de buitenkant niet te zien. Hoeveel pijn aan de gewrichten iemand ook heeft en hoe dat het dagelijkse leven beïnvloedt is dan ook niet duidelijk.

Daarom hebben mensen met gewrichtspijn vaak te maken met het vooroordeel dat zij zich aanstellen. Maar niets is minder waar.

Zowel Artritis als Artrose veroorzaken hevige pijnen, aan of eigenlijk in de gewrichten. Ook zijn het beiden reumatische aandoeningen. Toch zijn er grote verschillen tussen beiden.

Artritis en Artrose en slecht slapen

Omdat gewrichtsbanden slap worden en daardoor de botten niet meer op zijn plaats houden, zorgen een goed hoofdkussen zoals de Anti Nekpijn Pillow samen met een sleepimage matras en het slapen met ‘het slaapmaatje‘ voor een juiste ondersteuning in de diepe slaap en geeft het verlichting aan de pijn. 

Door te gaan slapen op een persoonlijk instelbare matras, zoals een sleepimage matras, kun je weer lekker liggen, zonder druk of knelpunten. 

Wij hebben door jarenlange ervaring in de winkel en door al jaren veelvuldig samen te werken met een aantal revalidatie-centra, fysiotherapeuten en ziekenhuizen in Nederland veel kennis op gedaan over een aantal aandoeningen.

Door al deze kennis en praktijk ervaring, kunnen we wel stellen:

Deze eventuele lichamelijke aandoening kunnen we natuurlijk niet wegnemen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat je prettiger ligt.

Hoe werkt een gezond gewricht?

In een gezond gewricht komen twee beenderen bij elkaar. Het gewricht werkt dan als een scharnier. Het kraakbeen dat zich op het einde van het bot bevindt, zorgt ervoor dat de persoon in kwestie goed en soepel kan bewegen. Bovendien werkt dit been als een schokdemper. Om het gewricht zit een vlies, dat synovium heet, dit scheidt een vloeistof af, dat er voor zorgt dat het kraakbeen glad en soepel blijft.

Het probleem bij Artrose

Bij artrose neemt het kraakbeen in de gewrichten heel snel af. Het kan zelfs helemaal verdwijnen. Het kraakbeen slijt door dagelijks gebruik zo dat het onderliggende bot verdikt en naar buiten groeit in de vorm van een uitsteeksel dat eruit ziet als een soort bot, een soort ribbels. Als de aandoening heel ernstig is, slijt het kraakbeen zover af, zodat het onderliggende verdikte bot niet meer bedekt wordt. Deze botten wrijven dan direct over elkaar. Dit is niet alleen extreem pijnlijk, maar verandert in veel gevallen ook de vorm van het gewricht. Daarom hebben sommige mensen met artrose dan ook misvormde handen of knieën waarop bulten te zien zijn. Artrose kan overigens in elk gewricht voorkomen. Meestal komt artrose voor in de Nek, Heup, Onderrug en Knie

De oorzaken van Artrose

De oorzaken van artrose zijn voor het grootste gedeelte onbekend. Mensen die eerder schade aan een bot, zoals bij een botbreuk of herhaaldelijk uitgerekte gewrichtsbanden hebben gehad, hebben een vergroot risico op de aandoening Atrose.

Artritis

Bij artritis raakt het kraakbeen in een gewricht ontstoken. Je zou kunnen zeggen: Artritis is eigenlijk een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het immuunsysteem geen verschil ziet tussen de gezonde cellen en de indringers zoals bacteriën of andere ziekmakers. Daardoor maakt het lichaam antilichamen aan en ontstaat er een chronische ontsteking. Ook bij artritis is niet duidelijk waarom het lichaam doet wat het doet. Meestal zijn het de knieën, handen, polsen, enkels, schouders en ellebogen, waar artritis in voor komt.

Onze oplossing

Door in de toekomst te gaan slapen met het sleepimage matras, het Anti Nekpijn Pillow en het slaapmaatje schept u voor uzelf een slaapklimaat, waarbij het lichaam (wervels en spieren) in stabiele zijligging, veel beter wordt ondersteund, waardoor de pijn afneemt en u van een veel betere nachtrust geniet.

sleepimage matras

sleepimage matras

De veelzijdige matrascollectie van SleepImage bestaat uit verschillende pocketveer en latex matrassen. De pocketveer matrassen zijn uniek in opbouw doordat we gebruik maken van de verschillende lichaamsprofielen en natuurlatex afdeklagen.

Met vier lichaamsprofielen in drie verschillende comfortklasse is er voor iedereen een passend matras die perfect bij je past. De latex matras is met zijn unieke opbouw van 100% natuurlatex optimaal in comfort en CO2 negatief

slaapmaatje en Anti Nekpijn Pillow

Slaapmaatje en Anti Nekpijn Pillow

Het slaapmaatje zorgt voor de juiste slaaphouding bij mensen met ernstige rugklachten.

Veel mensen met onder andere reuma, astma, rug problemen, hypermobiliteit en spier- of gewricht problemen hebben moeite om een fijne slaaphouding te vinden.

Liever persoonlijk nekpijn advies?

Nekpijn.nl is een onderdeel van onze winkels Slaapspecialist Turkesteen in Veenendaal en Slaapspecialist Den Herder in Harderwijk.
In de webshop vind je een gedeelte van ons complete assortiment van onze winkels.
Ben je toe aan een lekker bed en wil je liever bij ons langskomen voor persoonlijke advies?

Maak dan een afspraak bij één van onze vestigingen!

Onze vestigingen

Den Herder Harderwijk

Turkesteen Veenendaal